Търсиш гей сайт?

Автор Тема: Kакво четеш в момента?  (Прочетена 3670 пъти)

Неактивен bongo

• Супер потребител
  • Публикации: 180
  • Гласувай за мен: +0/-0
Ре: Kакво четеш в момента?
« Отговор #45 -: 11/07/2008 , 16:55 ч. »
Скучна литература, но за теб май е важно да ги изгризеш с кориците ;)
Хич не е скучна ,особено ,ако нещо ти е интересно...
*8 *8 *8 Слънце ще се боря за теб до последната глъдка въздух *8 *8 *8
Когато започнеш да се чувстваш като паднал ангел на който са му резнали крилете,не се отчайвай.Нищо не е свършило ,света става по интересен !

Неактивен apostol

• Супер потребител
  • Публикации: 372
« Отговор #46 -: 01/11/2008 , 15:36 ч. »
Не знам как ще ви прозвучи, но в момента чета съвременна българска литература.
И то едновременно две заглавия:
- "Аз, Анна Комнина" от Вера Мутафчиева и
- "През джунглата на времето" от Димитър Дънеков.
И двете книги са с неповторим, изключително добър стил. Абсолютно различни са като тематика и начин на водене на повествованието. Първата отвежда читателя до Константинопол в края на 11-ти и първата половина на 12-ти век. В нея чрез разказите на три велики жени - Анна Комнина, Анна Даласина и Ирина Дукена се разказва за времето, когато се заражда династията на Комнините, за важни моменти от развитието на богомилството, за да се достигне до смисъла на човешкото съществуване. Книгата е изпъстрена с цитати от "Алексиада" - най-известното апологично произведение от онази бурна епоха. Втората книга ще прехвърли читателя от малкото родопско село Жребичко до червените пустинни пясъци на Югозападна Африка. Но това не е пътепис, нито пък просто мемоари. В творбата си авторът казва следното: "Пътуването ни във времето е като пътешествие през джунглата – докато си пробием път напред, гъсталаците зад гърба ни вече са погълнали пътеката, по която току-що сме преминали. Така, някак си съвсем неусетно, и личностите, и фактите, и събитията потъват в историята, обречени на скоропостижна забрава. А има неща, които не бива да бъдат забравяни – ако не за друго, то поне за да ни напомнят, че Лукавият не е просто библейска измислица."

И така: Това е също връзка към темата за съвременната българска литература - ще я бъде ли или няма...
Понякога ще идвам във съня ти
като нечакан и далечен гостенин.
Не ме оставяй ти отвън, на прага -
вратите не залоствай...

Kollin

• Гост
« Отговор #47 -: 01/11/2008 , 23:22 ч. »

- "Аз, Анна Комнина" от Вера Мутафчиева и

Наистина е страхотна книга, препоръчвам  O0

Неактивен kanta2

• Супер потребител
  • Публикации: 692
« Отговор #48 -: 04/11/2008 , 23:09 ч. »
Пък аз препоръчвам самата Алексиада на принцеса Анна Порфирогенета. И след 800 години е написана четивно.
Иначе в момента чета една монография за времето и управлението на римския и чехски крал Вацлав  IV Люксембургски (1364 - 1419), любимият първороден син на римския император (1348 - 1378) и чехски крал (1346 - 1378) Карел IV Люксембургски. Описва как може една пламенна бащина любов да съсипе характера на едно дете, обричайки го на неуспех. За чехски крал го короноват на три годинки, за римски крал - на 16. Резултатът е дете без детство, което никога не разбира как да управлява една разединена империя и едно изпокарано кралство в атмосфера на сложни интриги на мощни родове. Макар и римски крал, не успява да се пребори с брат си за императорската корона и през 1400 година дори загубва титлата на римски крал. Не успява да защити любимия си проповедник Ян Хус от интригите на брат си Сигизмунд, който вече като римски император (1400 - 1437) урежда изгарянето на Хус като еретик в Констанц през 1415 година. Крал Вацлав IV умира ненавиждан от чехските благородници, презиран от зараждащата се буржоазия и оставя кралството на прага на гражданска война, която ще се проточи четвърт век.
DEUS MEUMQVE JUS

Неактивен apostol

• Супер потребител
  • Публикации: 372
« Отговор #49 -: 12/11/2008 , 01:32 ч. »
"Почит към литературата", Иван Динков:
Това чета в момента.
Ето и един-два цитата от въпросното произведение:
"Нека Бог предостави възможност на всеки поет да може като Рембо да каже сбогом на света във вид на романс."
"Литература, която притежава повече логика, отколкото идеализъм, неизбежно стига до отвратителен цинизъм."
"Писател, който вярва, че всичко, което напише, ще бъде завещано на следващите поколения, трябва да знае, че това негово убежище е другото, по-приемливо лице на забравата."
Понякога ще идвам във съня ти
като нечакан и далечен гостенин.
Не ме оставяй ти отвън, на прага -
вратите не залоствай...

Неактивен absent_minded

• Популярен
  • Публикации: 84
  • Change my face But it won't erase
« Отговор #50 -: 15/11/2008 , 14:28 ч. »
9.99 на Фредерик Бегбеде. Ето една любима част:
" В даден момент, когато непрекъснато повтаряш на хората, че животът им няма смисъл, те откачат напълно, тичат нагоре-надолу, крещейки. Не могат да се примирят с това, че съществуването им няма никаква цел. Когат се замислим малко, доста неприемливо звучи фактът, че сме тук за нищо, за да умрем и това е всичко, не е учудващо, че хората превъртат. "
 Вдъхновяващо, нали ;)
 От същия автор- " Любовта трае три години ":
 " Трябва често да си пвтаряш следните фрази:

1. Щастието не съществува
    2. Любовта е невъзможна
    3. Нищо няма значение. "
  (Без коментар)
Change my course.
But I can't change my ways
D I V O R C E.
Will you count the days
What if, when I find myself?
Change my tune. I don't really like myself? But I stand on shifting stand. What if when I look inside? When I change my name. My heart was changing hands. Baby you'll never understand

Неактивен Curunir

• Активен :)
  • Публикации: 35
Re:Kакво четеш в момента?
« Отговор #51 -: 20/05/2009 , 23:45 ч. »
Извън  нещата за изпитите ми ...
чета Т. Пратчет - Истории от света на диска.
I want you for my pleasure I need you to satisfy my lust I want you to be my companion I want you to fly with me through the night

Неактивен malwk-

• Супер потребител
  • Публикации: 956
Re:Kакво четеш в момента?
« Отговор #52 -: 21/05/2009 , 12:59 ч. »
Carl Sagan - The deamon-haunted world
Интересна е главата за Римо-Католическата Църква и Инквизицията, доста исторически стряскащо ми се видя, столетия покрити с кръв. Достатъчно е някой да те обвини във връзка (каквато и да било) с дявола и се смятай за изгорен.
"Библията е пълна с толкова много истории с противоречива морална натовареност, че всяко поколение може да намери в нея оправдание за почти всяко свое действие - от кръвосмешение, робство и масови убийства до най-възвишена любов, смелост и саможертва. Тази морална шизофрения далеч не се ограничава само с християнството и юдаизма.
« Последна редакция: 24/05/2009 , 01:06 ч. от maylo »
Аnd the story we live in has a life of its own:
Happily ever after... in the twilight zone.

All you gotta do is smile that smile and there go all my defences!