Търсиш гей сайт?

Автор Тема: На кого трябва да оставим наркоманите,алкохолиците и лудите?  (Прочетена 355 пъти)

Неактивен maylo

• Админ.
  • Administrator
  • Супер потребител
  • Публикации: 355
  • Гласувай за мен: +0/-0
  • Бъди какъвто си!!!
    • bgclubz.com
Правителството на Република България предвижда да ореже бюджета за здравеопазване с 10 процента,а за Психиатричните клиники с 25 на 100?!?!?Тоест болничните заведения са изправени пред фалит,като и без това лечението в тях е направо символично,след като те получавт по 2лева за пациент,и още толкова за медикаменти. *34 
Кой според вас трябва да се грижи за зависимите,ако те останат на улицата?Държжавата,която до сега се е оказала неефективна,или трябва да се разчита на различни частни организации,или на неправителствени такива,или пък на техните роднини,а може би трябава да ги оставим на самите тях,да се оправят,както си знаят.И най-накрая имали ли сте подобни ситуации с ваш близък,родинина,приятел или гадже,какво ви се случи,и как го преживяхте? *56 СПОДЕЛЕТЕ С НАС !!!
« Последна редакция: 14/11/2009 , 16:28 ч. от maylo »
ОТДЕЛЕТЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ОБИЧАТЕ,НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ ДА СИ ГОВОРИТЕ,И НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ ДА СПОДЕЛИТЕ ВСИЧКО,КОЕТО ИМАТЕ ДА СИ КАЖЕТЕ.ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ НИ НЕ СЕ МЕРИ С БРОЯ ВДИШВАНИЯ,КОИТО ПРАВИМ,А С МОМЕНТИТЕ,КОИТО СПИРАТ ДЪХА НИ!

Неактивен kanta2

• Супер потребител
  • Публикации: 692
Въпросът е малко неточно поставен. Грижата като такава и грижата като финансиране са две различни неща.

1. Грижата като такава
а) в акутната фаза на заболяването (зависимостите са психични заболявания !!!) трябва да се погрижат в болнично заведение.
б) по време на реконвалесценцията след акутна фаза трябва да се грижат в специализирани заведения на комунале принцип, където да им се прави психотерапия и да се ресоциализират
в) в хроничната фаза трябва да се грижат техните семейства или хората, които ги обичат и да им създават подходяща среда, за да се намали риска ор рецидив на акутната фаза.

2. Грижата като финансиране
а) в акутната фаза е ясно - финансира се от здравните каси.
б) в хроничната фаза също е ясно - семейството си има отговорностите и трябва да си ги поеме
в) по време на реконвалесценцията трябва кооперация - здравната и социалните системи трябва да поемат разходите за лечебното заведение, но пациентите трябва да сътрудничат и финансово, защото и без друго целта на тази фаза е ресоциализация - т.е. те могат да работят и с изкараните пари да плащат част от лечението си.

Това, което ви пиша не е от моята глава - така или по подобен начин функционират системите за грижа за зависими в развитите страни.
Като цяло обаче отговорих на въпроса ти, че трябва да са хора, които обичат болния, защото не мога да си представя, че дори лекарите и сестрите в психиатрията могат да правят нещо такова, без да обичат хората, за които се грижат.
DEUS MEUMQVE JUS

Неактивен FarbeGrau

• Прохождащ
  • **
  • Публикации: 10
Малко като "off topic" мое лично мнение е, че да си луд е малко относително понятие. :)
Не следвай път - върви, където няма път и остави следа.

Неактивен kanta2

• Супер потребител
  • Публикации: 692
При всичката си относителност, е общо взето ясно кога човек вреди на себе си и/или на околните, без при това да е нужно да извършва дефинирано според закона престъпление, като е в променено състояние на съзнанието. При такива случаи е »луд« на практика и трябва да се лекува. Освен това в наши дни на много от психичните разстройства им намериха биохимичната или структуралната основа, на някои дори гените. Така че са си болести по най-строгите критерии.
DEUS MEUMQVE JUS

Неактивен FarbeGrau

• Прохождащ
  • **
  • Публикации: 10
Щом казваш, аз не съм компетентен за да оспоря  :)
Не следвай път - върви, където няма път и остави следа.